
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинска плешка – 500 г
картофи – 5 бр.
праз – 1 бр.
доматен сос – 500 мл
захар – 1 с.л.
олио – 3 с.л.
чубрица – 1 ч.л.
червен пипер – 1 ч.л.
брашно – 1 ч.л.
дафинов лист – 2 бр.
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Картофите се нарязват на полумесеци, а празът се реже на ситно.
Слагат се в тава и се овкусяват със сол, червен пипер, дафинов лист и чубрица.
Прибавят се олиото и върху картофите се подрежда месото от свинска плешка, нарязано на парчета.
Полива се с доматен сос и се поръсва лъжица захар.
Свинското с картофи се покрива с фолио и се пече на 200 градуса за час и половина.
Последните 15 минути свинското се запича без фолиото, като се поръсва с брашното и внимателно се разбърква.