Необходими продукти:
тиква – 600 г
свински врат – 2 пържоли
олио – 3 с.л.
къри – 1 ч.л.
черен пипер – 1/3 ч.л.
дафинов лист – 1 брой
бяло вино – 1/2 ч.ч.
червен пипер – 1/2 ч.л.
мащерка – 2 щипки
сол
Начин на приготвяне:
Светските вратни пържоли хубаво е да са без кост. Нарязват се на парчета. Тиквата се почиства и измива. Обелва се от кората и се нарязва на парчета с големина на локум. Тиквата и месото се поставят в купа и се подправят с подправките и олиото. Разбъркваме хубаво и оставяме в хладилник за няколко часа. В дълбок тиган. Поставяме парчетата тиква и месо и запържваме до приятен загар от всички страни.
Навиваме виното и поставяме лист дафинов лист. Затваряме с капак. Намаляме температурата на котлона на умерена степен и оставяме на изври течността. Свинско месо с тиква – сочно и много вкусно.
Източник: Gotvach.bg