Свинско месо с тиква

Необходими продукти:

тиква – 600 г

свински врат – 2 пържоли

олио – 3 с.л.

къри – 1 ч.л.

черен пипер – 1/3 ч.л.

дафинов лист – 1 брой

бяло вино – 1/2 ч.ч.

червен пипер – 1/2 ч.л.

мащерка – 2 щипки

сол

Начин на приготвяне:

Светските вратни пържоли хубаво е да са без кост. Нарязват се на парчета. Тиквата се почиства и измива. Обелва се от кората и се нарязва на парчета с големина на локум. Тиквата и месото се поставят в купа и се подправят с подправките и олиото. Разбъркваме хубаво и оставяме в хладилник за няколко часа. В дълбок тиган. Поставяме парчетата тиква и месо и запържваме до приятен загар от всички страни.

Навиваме виното и поставяме лист дафинов лист. Затваряме с капак. Намаляме температурата на котлона на умерена степен и оставяме на изври течността. Свинско месо с тиква – сочно и много вкусно.

Източник: Gotvach.bg

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *