Свинско по мераклийски

Необходими продукти:

  • свинско месо – 700 г плешка или врат
  • лук – 4 глави кромид
  • моркови – 2 бр.
  • чушки – 3 бр. печени (червени)
  • риган – 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • бульон – 1 ч.ч.
  • зехтин – 3 с.л.
  • чесън – 3 скилидки

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на едри парчета. Сложете го в тава със зехтина и го запечете за 40 минути на 180 градуса, като го обръщате и периодично разбърквате.

Обелете и нарежете зеленчуците, лука на четвъртини, моркова на колелца, чушките на парченца, а скилидките чесън оставете необелени.

Извадете тавата и към месото прибавете зеленчуците, скилидките чесън и подправете. Сипете бульона и покрийте с алуминиево фолио.

Върнете във фурната и оставете свинското да се пече 1 час.

Свинското по мераклийски е готово.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *