
Необходими продукти:
- свинско месо – 700 г плешка или врат
- лук – 4 глави кромид
- моркови – 2 бр.
- чушки – 3 бр. печени (червени)
- риган – 1 к.л.
- сол
- черен пипер
- бульон – 1 ч.ч.
- зехтин – 3 с.л.
- чесън – 3 скилидки
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на едри парчета. Сложете го в тава със зехтина и го запечете за 40 минути на 180 градуса, като го обръщате и периодично разбърквате.
Обелете и нарежете зеленчуците, лука на четвъртини, моркова на колелца, чушките на парченца, а скилидките чесън оставете необелени.
Извадете тавата и към месото прибавете зеленчуците, скилидките чесън и подправете. Сипете бульона и покрийте с алуминиево фолио.
Върнете във фурната и оставете свинското да се пече 1 час.
Свинското по мераклийски е готово.