
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско каре – 600 г
картофи – 3 бр.
моркови – 2 бр.
лук – 1 глава
топено сирене – 100 г
сол
черен пипер
подправка – барбекю
соев сос
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме свинското каре на пържоли и ги овкусяваме с подправките и соевия сос. След това ги разтриваме, за да попият и да се разнесат равномерно подправките.
Обелваме и нарязваме зеленчуците и редим в йенска тенджера.
Покриваме дъното с картофи. Добавяме сол и олио, отгоре слагаме пържолите. Върху всяка слагаме топено сирене и разпределяме останалите картофи, морковите и лукът. Посоляваме, поръсваме с олио.
Слагаме капака и печем свинско с моркови в йенска тенджера на 200 °C 40 мин.
След това махаме капака и [печем свинското} още 20 мин.
Сервирайте свинско с моркови в йенска тенджера с чаша червено вино и усмивка.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическото свинско с картофи или нашата картофена яхния със свинско./gotvach.bg