Необходими продукти:
праз лук – 6 стръка
домати – 2 бр.
извара – 500 г.
кашкавал – 100 г.
зехтин – 3 с.л.
сол, черен пипер – на вкус
магданоз и копър – на вкус
брашно – 4 с.л.
прясно мляко – 1 ч.ч.
яйца – 2 бр.
Начин на приготвяне:
Празът и доматите се нарязват наситно и се задушават в зехтина. Прибавят се изварата и наситнените магданоз и копър. Посолява се, подправя се с черен пипер и всичко се изсипва в тава.
Брашното, млякото и яйцата се разбиват и с тях се заливат продуктите в тавата. Накрая мусаката се поръсва с настърган кашкавал и се запича за 20 мин. на 160 градуса.
loading...