НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 2 бр.
зехтин – 1 с.л.
масло – 1 с.л. краве
брашно – 3 с.л.
червен пипер – 1 с.л.
бульон – 1 кубче, пилешки
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
мащерка – 1 щ.
куркума – 1/2 ч.л.
магданоз – няколко стръка
чесън – 3 скилидки
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.
Пилешкият бульон се запазва. Преценете колко количество да сложите от него в ятието, за да не се получи кашата твърде рядка.
Бульонът се остава настрана.
Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.
В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото, да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.
Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.
Добавя се накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона пилешката яхния.
Накрая селска пилешка кашата се поръсва с магданоз.
