Селска пилешка каша

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки бутчета – 2 бр.
зехтин – 1 с.л.
масло – 1 с.л. краве
брашно – 3 с.л.
червен пипер – 1 с.л.
бульон – 1 кубче, пилешки
черен пипер – на вкус
сол – на вкус
мащерка – 1 щ.
куркума – 1/2 ч.л.
магданоз – няколко стръка
чесън – 3 скилидки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилето се сварява със сол и кубчето бульон във вода до готовност на месото, изважда се от бульона, изчаква се да изстине обезкостява се и се накъсва на дребно.

Пилешкият бульон се запазва. Преценете колко количество да сложите от него в ятието, за да не се получи кашата твърде рядка.

Бульонът се остава настрана.

Брашното, червеният пипер и подправките се смесват.

В дълбок тиган се слага зехтинът и маслото, да се загряват. Чесънът се надребнява и се слага в мазнината за няколко секунди да се запържи, след което към него се прибавят сместа от брашното и подправките.

Постепенно към тях се сипва по малко от отделения бульон, като се бърка непрекъснато до хомогенна гъста смес.

Добавя се накъсаното месо, оставя се да заври и се маха от котлона пилешката яхния.

Накрая селска пилешка кашата се поръсва с магданоз.


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *