Необходими продукти:
яйца – 4 бр.
чушки – 500 г
лук – 1 голяма глава кромид
домати – 1 буркан стерилизирани или 3 – 4 пресни
олио – 5 – 6 с.л.
черен пипер
сол
магданоз – 1/2 връзка
люти чушки
Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на кубчета, чушките – на ивици. Доматите се обелват и нарязват на едри парчета. Магданозът се нарязва на ситно.
В дълбок тиган се загрява олиото и се запържва първо лукът до златисто, след това се добавят и чушките.
След като се позапържат зеленчуците, се добавят обелените и наситнени домати, сол и черен пипер на вкус. Похлупва се и котлона се намалява.
Като се сгъсти, се поръсва с нарязания на ситно магданоз и се разбърква.
Котлонът се изключва и в ястието се правят гнезда, в които се чукват яйцата. Тиганът се захлупва и се изчаква няколко минути, докато яйцата се забулят.
Ястието се поднася горещо, като във всяка порция се слагат по две забулени яйца и се гарнира с люти чушлета и стръкче магданоз.