Селска сурова туршия

Необходими продукти:

  • 5 кг червени чушки
  • 1 1/2 кг зелени домати
  • 1 кг моркови
  • 1 кг зеле
  • 1/2 кг карфиол
  • 1/2 кг целина
  • 1/2 кг лук
  • 300 г чесън
  • 10 л. вода
  • 800 г сол

Начин на приготвяне:

Зеленчуците се нарязват на едри парчета и се слагат в бидон или друг подходящ съд с голяма вместимост.

Водата и солта се смесват и се кипват и с получената саламура се заливат зеленчуците. Тя не трябва да е хладка, използва се или докато е гореща, или след като изстине добре.

Туршията се притиска с кръстачка, върху която се поставя камък или друго тежест. На всеки 2 дена се претака. Готова е след от около 2-3 седмици.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *