Селски гюзлеми

Необходими Съставки

брашно – 2 ч.ч.

оцет – 5 – 6 капки

яйца – 2 бр.

захар – 1 ч.л.

мас – 1 ч.ч. + още за намазване на сача

сирене – настрошено

сол

* мерки и количества

loading...


Начин на приготвяне
Пресейте брашното в тава, направете кладенче и сипете в него яйцата, солта, оцета, захарта и разтопената мас. Замесете тесто, което е сравнително твърдо и го оставете да си почине около 30-тина минути. Късайте топки от тестото и ги разточвайте на правоъгълници, поръсвайте ги с натрошено сирене. Сгъвайте правоъгълниците на плик и ги оставяйте настрани, за да може да направите така всички топки. Върнете се отново към първия плик и го разточете. Разточете така и останалите. Загрейте сача. Слагайте в него мас и когато мазнината започне да цвърчи, сложете да печете гюзлемите до по покафеняване и от двете страни.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *