брашно – 2 ч.ч.
оцет – 5 – 6 капки
яйца – 2 бр.
захар – 1 ч.л.
мас – 1 ч.ч. + още за намазване на сача
сирене – настрошено
сол
* мерки и количества
loading...
Начин на приготвяне
Пресейте брашното в тава, направете кладенче и сипете в него яйцата, солта, оцета, захарта и разтопената мас. Замесете тесто, което е сравнително твърдо и го оставете да си почине около 30-тина минути. Късайте топки от тестото и ги разточвайте на правоъгълници, поръсвайте ги с натрошено сирене. Сгъвайте правоъгълниците на плик и ги оставяйте настрани, за да може да направите така всички топки. Върнете се отново към първия плик и го разточете. Разточете така и останалите. Загрейте сача. Слагайте в него мас и когато мазнината започне да цвърчи, сложете да печете гюзлемите до по покафеняване и от двете страни.