Селски картофени кюфтета

Необходими Съставки

картофи – 500 гр.

лук – 2 глави

яйца – 2 бр.

брашно – 1/2 ч. ч.

магданоз – 1/2 връзка

чубрица

сол

черен пипер

за панировката

брашно – за овалване

яйца – 2 бр.

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и варят. След като се сварят, водата се изсипва и те се намачкват. Прибавя се настърганият лук, двете яйца, брашното, чубрицата, черният пипер, магданозът, солта и се омесва.

Оформят се малки кюфтета, които се панират в брашното и разбитите с малко вода яйца.

Пържат се до зачервяване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *