Селски пай с кайсии

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • брашно – 400 г
  • прясно мляко – 150 мл топло
  • мая – 1 пакетче суха
  • захар – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка
  • масло – 100 г
  • нишесте – 1 с.л.
  • ванилова захар – 1 бр.
  • мед
  • кайсии

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За този кайсиев сладкиш брашното пресява, добавяме захарта, солта, маята, разтопеното масло и млякото.

Омесваме си тесто и го оставяме за 2 часа.

От тестото си отделяме 1/5 за декорация.

Останалото тесто разстиламе във формата за пай и поръсваме с нишестето.

Подреждаме нарязаните на половинки кайсии, поливаме ги с мед и поръсваме с ванилова захар за завършек на нашия сладък селски пай.

От останалото тесто си правим декорация и печем селския пай с кайсии на 180°C за 35 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *