НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
тиквички – 2 бр.
патладжани – 2 – 3 бр.
лук – 1 глава
чесън – на вкус
сол
копър
сирене – на вкус
олио – 3 с.л. или зехтин
оцет – по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Зеленчуците се почистват, измиват и режат на по едри парчета, аз нарязах на четвъртини, а лука на полумесеци.
Поставих в тава, поръсих със сол, олиото и запекох на фурна при 200 градуса. Разбърках два пъти до края на печенето.
Сервирах вкусния рататуй с нарязан чесън, копър, малко оцет и поръсен с натрошено сирене.
На мен този начин на печени зеленчуци ми е любим. А селският рататуй без домати е точно това, печени зеленчуци в любима комбинация и поднесени с любими добавки.
loading...