Сигнал топи новия зам. кмет на Благоевград Пролет Трифонова, че е редовен докторант в ЮЗУ

Сигнал, постъпил в ЮЗУ „Н. Рилски”, топи новия зам. кмет по културата и хуманитарните дейности в община Благоевград Пролет Трифонова, научи „Струма”. Подателят, подписал се с фамилията Заимов, „се възмущава” и сигнализира за това, че П. Трифонова заема ръководен пост в община Благоевград и в същото време е докторант редовна форма на обучение в университета.

От ЮЗУ потвърдиха,че зам. кметът действително учи за придобиване на образователна и научна степен. От информацията, която е публична и качена на сайта на висшето училище, е видно, че Пролет Трифонова е редовен докторант в катедра „Културология” към Факултета по изкуствата. Неин научен ръководител е доц. д-р Татяна Стоичкова, темата на дисертацията на Пролет Трифонова е „Театрален мениджмънт. Възможности за развитие на частния театър в България“. Срок за завършване 2022 г.

„В Закона за развитие на академичния състав на Република България, правилника за неговото приложение, както и вътрешните правила на Югозападния университет не се забранява докторантите, които са редовна форма, да работят”, коментираха от ръководството на ЮЗУ и подчертаха, че в университета се обучават над 400 докторанти. Действията какво правят извън следването си тези 400 човека си е тяхна лична отговорност и висшето училище няма отношение.

„За нас е важно зачислените за докторанти да работят по дисертационния си труд през тригодишния си период на обучението си, да правят отчети през три месеца, както и годишни такива. Годишният отчет се потвърждава от научния ръководител, приема се в катедрата, след това от факултетния съвет и е видно дали докторантът работи и изпълнява своите задължения”, обясниха от ЮЗУ. И ако някой докторант не изпълнява своите преки задължения, свързани с докторантурата му, се пристъпва към отстраняването му за определено време и му се спира стипендията. Тази процедура се предприема и осъществява по предложение на научния ръководител и решения първо на катедрен и след това на факултетен съвет.

В конкретния случай Пролет Трифонова изпълнява заложеното в индивидуалния учебен план, по който се осъществява обучението на докторантите, и няма никакви забележки от страна на научния й ръководител.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Саваот

    Твърденията на незаконния „ректор“ и пишман-„професор“ на ЮЗУ-то не е вярно! Редовните докторанти затова получават стипендии, и то не малки, за да работят САМО по дисертациите си! Те са длъжни и да водят определен брой упражнения и практики на студентите, но не и да работят извън университета! Ако работят навън и получават заплати за това, тогава могат да бъдат задочни докторанти или такива на самостоятелна подготовка, но НЕ и редовни! Това е само едно незначително нарушение от масовите кражби по проекти, незаслужените самонаграждавания, плагиатства на некадърните управници на ЮЗУ и прочее. Но Господ забавя, а не забравя, така че крадците или, което е по-лошо, техните наследници, ще си получат заслуженото! Пример – съдбата на ГЕРБ и Боко Маркуча!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *