Синът на ексдепутата от ДПС Е. Юруков направи сефтето като нов ловец, отстреля 70-кг глиган и донесе слука на дружинката в Цапарево

Синът на бившия депутат от сатовчанското село Боголин Емил Юруков – Владимир, направи впечатляващ дебют в ловния занаят само месец след като получи разрешителното си за авджия. Настоящият служител на Охранителна полиция направи това, докато гостуваше на ловците от с. Цапарево в община Струмяни, в чиято дружинка членува землякът му Фаик Таиров. Там той бе заедно с колегата си Евлоги Илиев и двамата се оказаха кадем за дружинката, която за двата ловни излета в събота и неделя отстреля 9 диви прасета.

Юруков се отчете със 70-килограмов екземпляр, повален само с един изстрел в главата. Това бе и „сефтето“ на личното му оръжие от квалитетна световна марка, закупена точно след получаване на сертификата за ловец. Колегата му обогати колекцията на групата със 100-килограмов екземпляр, убит с два изстрела минути преди финала на излета.

Шампион сред групата с председател Димитър Вълков стана Георги Сотиров, който направи показно на останалите и с един изстрел повали 250-килограмов глиган. За добрата слука бе отчетен решаващият принос на тримата гонячи Димитър Вълков, Йордан Бугаринов и Фаик Таиров, които насочиха дивеча право към пусиите.

Емил Юруков и Евлоги Илиев получиха покана за ново гостуване от своите домакини в Цапарево в най-скоро време, след като се оказа, че носят късмета със себе си. 

ВАСИЛ БОРИСОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *