Сиропиран тиквеник

Необходими продукти:

  • 900 г – 1 кг тиква
  • • 400 г кори за баница
  • • 1 ч.ч. захар
  • • 1 ч.ч. орехи, счукани на едро
  • • 1 с.л. канела
  • • олио – около 200 мл
  • За сиропа:
  • • 1 ч.ч. захар
  • • 2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

Тиквата се настъргва, след което се изстисква. Добавят се орехите, канелата и захарта. Така плънката е готова. Вземат се корите – може по една, може и по две, но най-добре по една. Всяка се ръси с олио, от плънката с тиквата и се навива на руло. Нареждат се в намазнена тава. Залива се с 1. ч.ч. сгорещено олио.
Пече се стандартно – на около 180 С, около 20-30 минути, докато покафенее отгоре. Преди това е хубаво да се свари сиропа и след като го извадите от фурната го заливате с вече изстиналия сироп. Хубаво е да престои едно денонощие.

* Канела – който не обича – не слага.
* Ако обичате по сочно – увеличете количеството на сиропа.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *