Скариди по гръцки на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
скариди – 5 бр, големи, белени
доматена паста – 1 ч.ч.
бяло вино – 1/2 ч.ч.
черен пипер
риган
прясно сирене – 60 г
сол
кафява захар – 1/2 ч.л.
кромид лук – 1/2 бр.
чесън – една скилидка
магданоз
зехтин
лют червен пипер
лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме, измиваме и настъргваме на ренде лука. Скилидката чесън нарязваме на дребни парченца.

В загрят на среден огън със зехтин тиган запържваме лука и чесъна.

Добавяме в тигана доматената паста, бялото вино, кафявата захар, ригана, магданоза, лютия червен пипер, черния пипер и малко сол.

Разбъркваме, докато се сгъсти сместа, след това я прехвърляме в огнеупорна купа, покрита с хартия за печене.

Върху сместа поставяме нарязаното на кубчета сирене, а най-отгоре поставяме скаридите.

Запичаме скаридите в предварително загрята на 180 °C фурна, за около 20 минути, при непрекъснато наблюдение!

Поднасяме скариди по гръцки на фурна топло с резен лимон и чаша хладно бяло вино! Отгоре поръсваме с магданоз.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *