Необходими продукти
скариди – 300 г, почистени и обелени
чери домати – 200 г
чесън – 3 – 4 скилидки
зехтин – 2 с.л.
лимонов сок – 1 с.л.
бяло вино – 2 с.л.
сол
черен пипер – на вкус
пресен магданоз – за поръсване
Начин на приготвяне
Загрейте зехтина в широк тиган на средна температура.
Добавете нарязания чесън и гответе около 30 секунди, докато си пусне аромата.
Сложете скаридите и ги запържете по 1 – 2 минути от всяка страна (докато променят цвета си).
Прибавете чери доматите, лимоновия сок и виното.
Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте добре и гответе още 4 – 5 минути, докато доматите омекнат леко, а сосът леко се сгъсти.
Поръсете скаридите с чери домати с пресен магданоз и сервирайте топло. Комбинирайте с варен ориз или салата с киноа. Чудесно се съчетава и с препечен хляб./готвач.бг
