
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
скумрия – 2 бр.
зехтин – 3 с.л.
чери домати – 300 г
сол
черен пипер – на вкус
лимони – 1 бр.
ПРОДУКТИ ЗА СОСА
мента – 3 стръка
джоджен – 3 стръка
пресен лук – 3 стръка
пресен чесън – 3 стръка
магданоз – 1 връзка
копър – 1 връзка
лимон – 1 бр.
зехтин – 5 с.л.
сол – на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Изчистените скумрии се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Заливат се със зехтин и сок от лимон. Около рибата се поставят чери домати и скумриите се пекат за 30 минути в умерена фурна.
Приготвяне на соса:
Зелените подправки се пасират. Добавят се настъргана лимонова кора, зехтин и сол към своеобразното свежо песто.