Славянски гювеч

Необходими продукти:

  • 1/2 кг свинско месо
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 глави лук
  • 2 домата
  • 2 моркова
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 1/2 к.ч. маслини
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • 4 ч.ч. вода
  • Начин на приготвяне:

Свинското месо (1/2 кг) се нарязва на хапки и се задушава в половината олио. В другата половина се задушава ситно нарязаният лук (2 глави), докато стане прозрачен. След това към него се прибавят морковите (2 бр), нарязани на малки кубчета, и червеният пипер (1 ч.л.). Месото се добавя при лука и морковите и се налива 1/4 от водата. Ястието къкри на тих огън, докато месото омекне.

След това се добавят зеленчуците. Чушките се нарязват на колелца, а доматите (2 бр) се настъргват на едрото ренде. Добавя се и оризът (1 ч.ч.). Разбърква се и щом ястието заври, се прехвърля в тава.

Долива се останалата вода и гювечът се овкусява с черен пипер и чубрица (1 ч.л.). Поставя се в студена фурна и се пече при 180 градуса.

Когато е почти готово, се добавят маслините (1/2 к.ч.), нарязани на ситно, и се запича на горен реотан за няколко минути. Ястието се поднася горещо, поръсено със ситно нарязан пресен магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *