Сладкиш с боровинки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 2 бр. L
  • захар – 200 г, кристал
  • заквасена сметана – 200 г
  • зехтин – 100 мл
  • ванилия – 1 п, суха
  • брашно – 260 г, бяло
  • бакпулвер – 2 ч.л.
  • сол – 1/2 ч.л.
  • лимонова кора – от 1 лимон
  • лимонов сок – от 1/2 лимон
  • нишесте – 1/2 с.л.
  • боровинки – 450 г
  • пудра захар – за поръска

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Фурна – 180 градуса; Работи се с тортена форма с диаметър около 22-24 см, с ринг, покрита с хартия.

С миксер се разбиват до побеляване яйцата и захарта. Добавят се сметаната, мазнината, ванилията, сол и се разбърква на бавни обороти на миксера.

Брашното и бакпулверът първо се пресяват и след това се прибавят на порции към сместа.

Разбърква се с телена бъркалка. Добавя се настърганата кора лимон и сок от 1/2 лимон. Половината от сместа се изсипва във формата. Оставя се настрана.

Боровинките се разбъркват с нишестето и сок от 1/2 лимон и се добавят, но само половината от тях.

Отгоре се изсипва и другата част от тестото и се покрива с другата част от плодовете.

Плодовият сладкиш се пече на 170-180 градуса за около 25-30 мин. След като се охлади се поръсва с пудра захар.

Сладкишът с боровинки е готов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *