Сладкиш с боровинки и извара

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • яйца – 4 бр.
  • захар – 2/3 ч.ч.
  • краве масло – 8 с.л. разтопено
  • извара – 2 ч.ч. безсолна
  • заквасена сметана – 1/4 ч.ч.
  • ванилия – 1 ч.л. екстракт
  • брашно – 1 ч.ч.
  • сол – 1/2 к.л.
  • бакпулвер – 10 г
  • лимонова кора – настъргана от 1 лимон
  • боровинки – 1 и 1/2 ч.ч.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

За този уникален сладкиш с боровинки и извара в купа се разбиват яйцата (на стайна температура) и захарта до пяна.

Към тях на струйка се налива разтопеното масло.

Прибавят се изварата, заквасената сметана, ваниловият екстракт и настърганата лимонова кора.

Сместа се разбърква, след което се добавят пресятото брашно заедно с бакпулвера.

Отново се разбърква до еднородна консистенция и прехвърля в тавичка или форма с подвижен борд, на дъното на която предварително е поставена хартия за печене.

Върху тестяната смес се разпределят боровинките.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около час.

Лесен сладкиш с боровинки, поднесен с кафе, е добър вариант за следобедна закуска.

Това е деликатно сладък и елегантен сладкиш с извара с текстура, подобна на клафути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *