Необходими продукти:
брашно – 2 ч.ч.
яйца – 4 бр. /по – малки/
масло – 125 г
захар – 3/4 ч.ч. + 2 пакетчета ванилена захар
бакпулвер – 1 бр.
канела – 1/3 ч.л.
лимони – кора от 1 лимон + 2 с.л. сок
кайсии – разполовени
Начин на приготвяне:
Омекналото масло се разбива със захарта, лимоновия сок и кората. Яйцата се прибавят едно по едно. В отделна купа се смесват брашното, канелата, ванилената захар и бакпулвера.
Добавят се към сместа. Трябва да се получи относително гъсто маслено тесто. Изсипва се в подходяща форма за печене и тестото се заравнява.
Отгоре се подреждат разполовените кайсии, но без да се притискат. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Докато е топъл се поръсва с пудра захар.
loading...