НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- масло – 1 ч.ч. или мека мас
- вино 1 к.ч.
- захар – 2 – 3 с.л.
- брашно – 500 г
- ванилия
- конфитюр – по избор
- пудра захар – за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сипва се брашното в тавичка, оформя се кладенче, в него се сипва разтопено масло (мас), бяло вино, захар, ванилия. С вилица се разбърква добре, да се смесят продуктите и да стане топка тесто.
Сипва се върху набрашнен плот и се измесва на средно меко тесто, да не лепне. Разточва се на правоъгълник, нарязва се на квадрати или правоъгълници. В края на всеки се поставя конфитюр и се навива на рулце.
Нареждат се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна 180 градуса около 12-15 минути. Изваждат се и обилно се поръсват с пудра захар.
Сервираме с кафе или чай.
loading...