
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
овесени ядки – 100 г
ябълки – 2 бр.
бадеми – 50 г (смлени)
пудра захар – 30 г (по желание)
вода – 40 мл
сол – щипка
бакпулвер – 1/2 ч.л.
ябълков оцет – 1/2 с.л.
ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смелете овесените ядки в кафемелачка и ги сипете в купа.
Прибавете бадемите, пудрата (може и без захар), бакпулвера, щипка сол и разбъркайте.
Почистете ябълките, нарежете ги и сложете в блендер.
Добавете водата и пасирайте до получаването на пюре.
Сипете пюрето в купата, прибавете оцета и разбъркайте.
С лъжица оформете сладки върху хартия за печене или във форми за мъфини (задължително намажете хартията и формите с мазнина).
Печете сладките в предварително загрята фурна на 190°С за около 30 минут.