Сладък тиквеник с турски кори

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • турски кори – 1 пакет
  • тиква – 1/2 ( настъргана)
  • захар – 1 купичка
  • сол – щипка
  • канела – 1 пакетче
  • олио
  • масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете тиквата на парчета, обелете и настържете. Поръсете с щипка сол и след около 15 минути изстискайте. Изсипете канелата с захарта и хубаво омесете.

Разпънете корите и поръсете с плънката, хубаво разстелете върху всяка кора, напръскайте с олио и разтопено масло, навийте на рехаво руло и сложете в намазана с олио плаке или тава.

Съвсем малко напръскайте отгоре рулата с останалата плънка, разредена с малко водичка.

Печете в загрята фурна на 170 градуса.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *