След сигнали за намалено водоподаване в кв. „Еленово”! Шефът на ВиК инж. Р. Димитрова: Няма проблем с водата в Благоевград

„Няма  проблем с водоснабдяването на Благоевград и в момента то е стабилно“, това заяви за „Струма“ управителят на водното дружество инж. Росица Димитрова по повод коментари в социалните мрежи за намалено налягане в по-високите етажи на жилищни блокове в кв. „Еленово“. Тя обясни, че заради продължителното засушаване близо 3 месеца са работили и помпите, но в момента вече не е нужно.

„Чух за постове във Фейсбук, изпратила съм сутринта групи да огледат всичко в кв. „Еленово“, но нямаме адрес и не можем да сме по-точни. Имаше една авария наскоро, но след отстраняването й няма причина за промяна във водоподаването. Най-лошото е, че на нас никой не ни подава сигнал, хората пишат в социалните мрежи, вместо да звънят на денонощната ни телефонна линия, за да изпратим екипите да изяснят какъв е проблемът. Той може да е и по вътрешната мрежа, може да има запушен водомер и няма как да разберем причината, без да я проверим“, каза инж. Димитрова и призна, че през последните дни е чула всякакви глупости, дори че са подавали вода от Струма.

„Няма такова нещо, всичката вода, която подаваме, минава през пречиствателната станция за питейни води и качеството й отговаря на изискванията по Наредба 9“, категорична бе ВиК шефката. 

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *