След 17 дни битка К-19 покоси директора на Инспекцията по труда в Кюстендил В. Златински

Директорът на Инспекцията по труда в Кюстендил инж. Валентин Златински е поредната жертва на Ковид-19 в областния град. Дългогодишният шеф на звеното загуби битката с коронавируса след 17 дни борба със заразата. Само след месец инж. Златински щеше да навърши 57 години. Неговият близък приятел и бивш депутат Иво Атанасов съобщи новината в личния си профил във Фейсбук:

„Covid-19 уби Валентин Златински – един от приятелите, с които от години се виждаме всяка неделя в Кюстендил. Светла му памет на Вальо и искрени съболезнования на семейството! Не мога обаче да не споделя гнева си към онези, които все още бълнуват конспирации и се държат безотговорно!”, пише Атанасов.

Братът на бившия депутат, природозащитникът инж. Севделин Атанасов, също по своя начин изрази скръбта си към коничната: „Още един от нашия клуб е в по-добрия свят… Мир на душата ти, Принце!” /Принц, защото повече от десет години в центъра на града съпругата на Валентин Златински – Светлана, има магазин за детски дрехи, който е наречен „Малкият принц”/.

Вестта за смъртта на инж. Златински покруси Кюстендил. Безукорно точен, умерен, начетен, енциклопедичен в своята област /завършил е „Редки метали“ в Московския минногеоложки институт с отличие/. Снимката му е във фоайето на вуза и досега, припомнят негови приятели.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *