След 5 титли с гранда „Астана“ спец от Блатска стана вицешампион с шлагера на сезона в Казахстан

След 5 титли с гранда „Астана“ роденият в село Блатска специалист Саид Ибраимов стана вицешампион с шлагера на сезона в Казахстан „Тобол“. Местното първенство, което се провежда по схемата пролет-есен, приключи през уикенда, а тимът от Костанай не е стигал до призово класиране повече от десетилетие, като изпревари в кампанията бившия отбор на българския помощник-треньор в щаба на Григорий Бабаян. Двамата със старшията триумфираха заедно в „Астана“ през 2018 г., предишните четири пъти кадърът на „Левски“ покори местния елит в екип със сините легенди Станимир Стоилов-Мъри и Цанко Цветанов.

Кръг преди края „Тобол“ водеше на „Астана“ с 5 точки и си беше гарантирал 2-то място и квота за европейските турнири за пръв път от 6 г. насам. Крайното подреждане със 7 т. преднина оглави „Кайрат“, „Жетису“ на Мартин Тошев финишира шести, а „Кайсар“ на Стойчо Млатенов е седми.

„Беше много труден и тежък сезон, най-вече заради пандемията от коронавирус, която остави много сериозен отпечатък в Казахстан. Работа в такава обстановка беше нещо ново за мен, но и огромен опит, защото трябваше да се подготвим за мачове точно на всеки 3 дни. Първенството се проведе по странен начин, на турнири и на неутрални терени. Въпреки всичко заедно с колегата Бабаян успяхме да направим отбор, който игра добре в доста срещи, и най-важното – беше постоянен. За клуб като „Тобол“ да изпревари „Астана“ е нещо невероятно. Футболистите показаха страхотен характер и мъжество. Затова успехът ни удовлетворява”, коментира С. Ибраимов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *