Снайперист стреля по бизнесмен

Известният черногорски бизнесмен Миодраг Дака Давидович беше ранен в Белград във вторник вечерта с изстрел от снайпер, съобщава сръбския вестник „Вечерние новости“, цитиран от БГНЕС. По време на стрелбата Давидович е бил в компанията на епископа на Будимско-Никшичка епархия Йоаникий.

Атаката е извършена близо до модния конгресен хотел Crown Plaza в сръбската столица. Този хотел редовно е избиран за различни международни делегации. Именно там беше убит през 2000 г. Желко Ражнатович. Лидерът на сръбските милиции през годините на войната в Югославия от 1991-1995 г. бе престъпен авторитет и един от най-влиятелните хора на своето време в Сърбия. Хотелът по това време се наричаше „Интерконтинентал“.

По предварителна информация пострадалият е транспортиран в частна клиника без опасност за живота. Автомобилът, в който е пътувал снайперистът и за който се твърди, че е използван при нападението, по-късно е намерен опожарен в същия район на града. В него е намерена оръжие, с което властите смятат, че е стреляно по бизнесмена.

Миодраг Дака Давидович е от Черна гора има репутация на опозиционен бизнесмен и покровител на Сръбската православна църква. Той притежава компанията „Нексан“, която оперира в различни области от строителството до производството на алкохол. През 2016 г. компанията му купува хотел „Адмирал“, някога най-престижния в черногорския курортен град Будва, от руската Metropol Group.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *