Снегът ще натрупа, градусите падат до 0°С

В неделя облачността ще бъде предимно значителна и ще вали сняг в Северна България и в планините, където ще се образува и снежна покривка.

Ще духа умерен северозападен, в Източна България до силен северен вятър.

В Североизточна България и Предбалкана ще има условия за виелици и навявания, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Максимални температури между 0° и 5°, в София около 0°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над Черноморието облачността ще е променлива. В северните райони дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен северeн вятър. Максималните температури ще бъдат 3° – 6°, температурата на морската вода е 11° – 12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е значителна с превалявания от сняг, по-съществени в Стара планина. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 5°, на 2000 метра – минус 11°.

Жълт код за силен снеговалеж и вятър е обявен за 8 области в страната за 29 декември. Той важи за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра.

Жълт код за силен вятър е обявен за обявен по Черноморието. Вятърът ще духа от север със скорост 14-19 м/с (7-8 по Бофорт) и пориви от 20-22 м/с(8-9 по Бофорт). Освен силния вятър в областите Добрич и Бургас ще има и вълнение на морето от около 4 бала.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *