Собственичката на балнеосанаториума в Сапарева баня поиска общината да й намали цената на минералната вода

Собственичката на балнеосанаториума в Сапарева баня Искра Капаноглу иска общината да й намали цената на минералната вода, която използва за басейните и процедурите. Това стана ясно вчера на заседание на ОбС в Сапарева баня. В докладната не е упоменато с колко бизнесдамата иска да й намалят цената. В момента 1 куб. минерална вода се плаща от хотели и къщи за гости по 1,20 лв. с ДДС. Общинските съветници взеха решение да се създаде комисия, която да реши дали и на колко да бъде свалена цената на минералната вода за балнеосанаториума, собственост на Искра  Капаноглу. След приклюване на заседанието общински съветници коментираха, че не се знае тази комисия кога ще излезе със становище, но бяха притеснени, че ако се направи компромис за санаториума, собствениците на хотели с басейни също ще скочат и те ще искат намаление цената на минералната вода.

Друга важна докладна записка от дневния ред на ОбС – Сапарева баня бе продажбата на имот в Паничище.  Както „Струма“ писа, Божидара Александрова от Дупница е изявила желание да закупи общински имот от 875 кв.м в курортното селище Паничище, оценен от лицензиран оценител на 59 900 лв. По време на заседанието стана известно, че преди време имотът е предлаган за продан, но не се е явил купувач. Местните парламентаристи взеха решение да се проведе публичен търг с явно наддаване за имота, като не се променя стартовата цена от 59 900 лв. 

На фермера от село Сапарево беше дадена под наем за 5 г. около 70 дка общинска земя в землището на селото срещу 22,00 лв. на декар за година.

Местните парламентаристи обявиха за продан чрез явен търг при стартова цена 8,00 лв. на кв.м имот от 350 кв.м в м. Ридо край с. Овчарци. Жители на с. Овчарци коментират, че общинските имоти, купени  по 8-12 лв./кв.м в тази местност, след това се препродават на цени от 35 лв. за кв.м.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *