Соеви кюфтета по чирпански

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

КЮФТЕТА
соева кайма – 60 г
сварен ориз – ¼ ч.ч.
пармезан – 2 с.л.
овесено брашно – 5 с.л.
чесън – 1 скилидка
кимион
чубрица
черен пипер
лук – на прах
магданоз – сушен
яйцa – 1 бр.

СОС
чушки – по желание
лук – малка глава
чесън – 1 скилидка
картофи – 1 голям
доматено пюре – 4 с.л.
дафинов лист – 1 бр.
червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер
чубрица
сол
захар – ½ ч.л.
олио
брашно – 1 с.л.
магданоз

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Соевата кайма се накисва с гореща вода. Когато е готова, се смесва със сварения ориз, пармезана, овесеното брашно (може да се направи домашно такова от овесени ядки, смлени в кафемелачка), наситнения чесън, подправките и 1 яйце.

Всичко се смесва добре и се оформят кюфтенца – стават около 10 броя.

Кюфтенцата се изпичат на 180 °C за 10-15 минути.

Лукът и чушката се режат на дребно, картофите – на кубчета, а чесънът се наситнява.

Лукът и чушката се запържват в сгорещено олио, а след това се добавят и картофите, и чесънът.

Доматеното пюре се размива с 1 ч.ч. вода и се излива към зеленчуците.

Овкусява се с подправките. След завиране се оставя на слаб огън до готовност на зеленчуците.

Брашното се размива с малко вода и кашичката се налива на тънка струя при постоянно разбъркване, докато се сгъсти сосът за кюфтетата по чирпански.

Овкусява се с малко наситнен магданоз, прибавят се соевите кюфтета и се оставя за още 2-3 минути, докато поемат всички вкусове.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *