Солени кифлички от бутер тесто

Необходими продукти:

500 грама бутер тесто
200 грама бяло краве саламурено сирене
2 яйца
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

1.Сиренето се настъргва и смесва с едното от яйцата;
2. Парчето бутер тесто, което ще се използва се размразява постепенно, най-добре в хладилник;
3. Вече размразено, то се разстила върху плота за работа (масата) и се намазва със сместа от сирене и яйце;
4. Тя се притиска леко с ръка, за да залепне по-добре по тестото;
5. След това цялото парче бутер тесто, вече намазано се нарязва на средно големи (колкото е възможно по еднакви) триъгълници, които се навиват от широката към тясната част и се оформят като малки кифли;
6. Нареждат се на разстояние в навлажнена с вода тава;
7. Когато вече са наредени в тавата се намазват с разбито яйце и се поръсват с малко настърган кашкавал;
8. Пекат се в предварително загрята фурна на умерена температура за около 15 минути (или според инструкциите за печене на производителите на бутер тестото).

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *