Солени мъфини

Необходими продукти:

За мъфините:

300 г брашно

2 яйца

300 мл прясно мляко

1 пакетче бакпулвер

400 г кашкавал

200 г шунка

100 г грах или царевица от консерва

За шапките:

300 гр.натурално сирене

1 стрък пресен босилек

30 мл маслиново масло

1 щипка червен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме млякото с яйцата и ги прибавяме към пресятото брашно, бакпулвера, настъргания кашкавал и нарязаната на малки кубчета шунка, които предварително сме смесили в дълбока купа.

Добавяме грахта или царевицата, добре отцедени и ги разбъркваме.

Разпределяме сместа в тава за мъфини. като е желателно в гнездата да сложим хартиени кошнички, за да ни е по-лесно при ваденето на готовите кексчета. Когато пълни формите оставяме по 1/3 от тях празна, за да има място за бухване

Печем за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Докато мъфините изстиват, с миксер разбиваме крем сиренето заедно с маслиновото масло, ситно нарязания босилек и щипка червен пипер.

Прехвърляме получената смес в пош с широк накрайник и украсяваме с нея поотделно всеки мъфин.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *