
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
брашно – 2 ч.ч.
олио – 1 ч.ч.
яйца – 5 бр.
бакпулвер – 1 пакетче /10 г/
сирене – 200 г
кашкавал – 100 г
чубрица – 1 ч.л.
кисело мляко – 400 г
черен пипер – 1 ч.л.
мащерка – 1 клонка, прясна
сол – 1 щипка
магданоз – 1/2 връзка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа се чукват яйцата и се разбиват с щипка сол. След това се добавят киселотов мляко, олиото, бакпулверът и се разбърква.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде, а сиренето се натрошава. Добавят се към сместа.
Разбърква се хубаво и се прибавя брашното постепенно, като вече се бърка с шпатула.
Накрая се добавя и магданозът. Сместа се изсипва в предварително застлана с хартия за печене правоъгълна форма за домашен хляб.
Фурната се включва на максимални градуси, изчаква се няколко минути да загрее.
Щом загрее, соленият кекс се слага вътре и фурната се намаля на 160 градуса. Пече се до готовност.
Поднасяме кексът със сирене топъл с чаша айряан! Да ви е сладко!