Топ теми

Солен кекс с кренвирши, сирене и пресни чушки

Необходими продукти

  • 4 яйца
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 150 мл. олио
  • Сол на вкус
  • 2-3 кренвирша
  • 2 чушки
  • 200 гр. сирене
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 пак. бакпулвер

Как се приготвя

  1. Чукнете яйцата в купата и прибавете малко сол на вкус и киселото мляко. Разбъркайте. След това, прибавете олиото продължете да бъркате.
  2. В отделна купичка, разбъркайте брашното с бакпулвера, след което ги сложете в купата с яйцата и разбъркайте, до получаване на хомогенна смес!
  3. Нарежете кренвиршите на не много дебели колелца или квадратчета, кой както желае. Натрошете сиренето и нарежете на дребно чушките. Всичките тези продукти сложете в купата с яйчената смес. Разбъркайте внимателно, за да не натрошавате допълнителните продукти.
  4. намажете хубаво съда, в който ще печете кекса с масло или ако нямате масло с олио. Изсипете сместа и сложете в предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса, докато кекса се изпече. Дали е изпече, проверете с клечка за зъби или остър нож. Ако нищо не залепва, значи кекса е готов да се извади от фурната. gotvacha.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *