Сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • кисело мляко – 6 с.л.
  • пшеничен грис – 150 г
  • брашно – 220 г
  • бакпулвер – 10 г
  • олио – 6 с.л.
  • ЗА СИРОПА
  • вода – 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар – 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимони – 1/2 настъргана кора
  • ванилия – 1 пакетче
  • лимонов сок – 1 с.л.
  • сол – 1 щипка

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пресейте бакпулвера, гриса и брашното и добавете към тях олиото и млякото.

Замесете тесто и го накъсайте на топчета.

Оформете ги добре и ги сложете в тава върху хартия за печене.

Сложете ги да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Сипете водата и захарта в голяма касерола и я сложете на котлона.

Щом заври сиропът, добавете лимоновата кора, лимоновия сок, ванилията и солта.

Залейте студените топчета със захарния сироп.

Оставете сиропираните сладки да попият добре и по желание ги оваляйте в кокосови стърготини, орехи или други ядки.

Насладете се на тези сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *