НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ТЕСТОТО
- кисело мляко – 6 с.л.
- пшеничен грис – 150 г
- брашно – 220 г
- бакпулвер – 10 г
- олио – 6 с.л.
- ЗА СИРОПА
- вода – 1 и 1/2 ч.ч.
- захар – 1 и 1/2 ч.ч.
- лимони – 1/2 настъргана кора
- ванилия – 1 пакетче
- лимонов сок – 1 с.л.
- сол – 1 щипка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пресейте бакпулвера, гриса и брашното и добавете към тях олиото и млякото.
Замесете тесто и го накъсайте на топчета.
Оформете ги добре и ги сложете в тава върху хартия за печене.
Сложете ги да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
Сипете водата и захарта в голяма касерола и я сложете на котлона.
Щом заври сиропът, добавете лимоновата кора, лимоновия сок, ванилията и солта.
Залейте студените топчета със захарния сироп.
Оставете сиропираните сладки да попият добре и по желание ги оваляйте в кокосови стърготини, орехи или други ядки.
Насладете се на тези сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко.
loading...