Сочни пилешки кюфтета

Приготвят се много лесно и със сигурност ще ги направя отново, защото са идеални за вечеря с гарнитура от салата или картофена салата например.

Необходими продукти за пилешката кайма:

600 г пилешки гърди

3 стръка пресен лук

3 стръка пресен чесън

1 яйце

1 мокра филия хляб

50 г настърган Пармезан

черен пипер

сол

зехтин

Необходими продукти за плънката:

125 г сирене Моцарела

2 сварени яйца

2 с.л. настъргано твърдо масло

няколко стръка пресен магданоз и копър

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сварете две яйца.

Пасирайте пилешкото месо в блендер и го прехвърлете в купа. Добавете нарязаните на ситно пресен лук и чесън, яйцето, настъргания пармезан, наронената филия мокър хляб, черния пипер и солта и омесете добре с ръка.

Пригответе плънката като настържете на ренде сиренето Моцарела, 2 с.л. твърдо масло и двете сварени яйца. Добавете нарязаните на ситно копър и магданоз. Поръсете с черен пипер и сол, на вкус, и разбъркайте добре.

Пригответе си голяма чиния. Намокрете ръцете си. Вземете топка от пилешката кайма и я сплескайте с ръце. Сложете по средата лъжица от плънката и притворете краищата, така че да запечатате кюфтето.

Поставете в чинията. По същия начин оформете и останалите кюфтета.

Загрейте тиган с капка-две зехтин. Поставете кюфтетата и ги гответе, докато покафенеят от едната страна. След това внимателно ги обърнете от другата страна. Изпечете ги равномерно. Отнема няколко минутки. Много бързо става.

Поднесете топли с гарнитура по желание.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *