Приготвят се много лесно и със сигурност ще ги направя отново, защото са идеални за вечеря с гарнитура от салата или картофена салата например.
Необходими продукти за пилешката кайма:
600 г пилешки гърди
3 стръка пресен лук
3 стръка пресен чесън
1 яйце
1 мокра филия хляб
50 г настърган Пармезан
черен пипер
сол
зехтин
Необходими продукти за плънката:
125 г сирене Моцарела
2 сварени яйца
2 с.л. настъргано твърдо масло
няколко стръка пресен магданоз и копър
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете две яйца.
Пасирайте пилешкото месо в блендер и го прехвърлете в купа. Добавете нарязаните на ситно пресен лук и чесън, яйцето, настъргания пармезан, наронената филия мокър хляб, черния пипер и солта и омесете добре с ръка.
Пригответе плънката като настържете на ренде сиренето Моцарела, 2 с.л. твърдо масло и двете сварени яйца. Добавете нарязаните на ситно копър и магданоз. Поръсете с черен пипер и сол, на вкус, и разбъркайте добре.
Пригответе си голяма чиния. Намокрете ръцете си. Вземете топка от пилешката кайма и я сплескайте с ръце. Сложете по средата лъжица от плънката и притворете краищата, така че да запечатате кюфтето.
Поставете в чинията. По същия начин оформете и останалите кюфтета.
Загрейте тиган с капка-две зехтин. Поставете кюфтетата и ги гответе, докато покафенеят от едната страна. След това внимателно ги обърнете от другата страна. Изпечете ги равномерно. Отнема няколко минутки. Много бързо става.
Поднесете топли с гарнитура по желание.