Сочни сладки макарони на фурна с карамелена коричка

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварете макароните във вряла и леко подсолена вода за 8 минути, прецедете водата им и налейте друга студена и отново прецедете. Това се прави с цел да се прекрати процесът на варене и макароните, да се отделят един от друг.

Намажете тавата с част от мекото масло и разпределете прецедените макарони върху него.

Отделно разбийте яйцата със захарта и ванилиите, налейте студеното мляко в тях. Залейте макароните със сместа и разбъркайте.

Нарежете останалото масло върху сместа и поръсете равномерно с 4 с.л. захар.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете, докато отгоре се получи хрупкава карамелена коричка.

Сервирайте охладени!

Съвет: Когато приготвяте макарони на фурна, не жалете млякото и яйцата, в противен случай рискувате вашите макарони на фурна да станат сухи и титлави.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *