Продукти
За 2 порции:
200 г спагети
1 малка червена чушка
1 люта чушка
10 маслини (каламата с костилка)
1 филе аншоа
3 скилитки чесън
1 консерва домати на кубчета
босилек
пармезан
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
Слагаме голяма тенджера с подсолена вода на котлона. Нарязваме червената и лютата чушка на жулиени (като на снимката), като на лютата чушка по желание може да махнем семките и ципите за да намалим лютивината й. Чесъна нарязваме на филийки и махаме костилките на маслините. Слагаме спагетите да се варят. В тиган на среден огън слагаме чушките и чесъна с малко зехтин и щипка сол да се пържат за 2-3 мин. После добавяме маслините, аншоата, консервата с домати и оставяме да къкри за още 4 мин. След това добавяме вече сварената паста към соса и разбъркваме. Ако има нужда слагаме и малко от водата в която се е сварила пастата. Поръскваме с босилека и сипваме в 2 чинии. Настъргваме пармезан отгоре и ръсваме с малко зехтин екстра върджин. Бон апети.