НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- спагети – 300 г
- лук – 1 глава, малка
- бекон – 150 г, нарязан на кубчета
- олио – 1 с.л. или зехтин
- яйца – 2 жълтъка
- сметана – 100 мл. течна за готвене
- пармезан – 50 г настърган
- сол
- черен пипер
- босилек – сух, за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.
Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.
Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.
Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети.
Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара, поръсени с малко пресен босилек.
loading...