Спагети Карбонара по оригинална италианска рецепта

Необходими Продукти

пармезан – 40 г

зехтин – 10 мл

сол

черен пипер

яйца – 2 жълтъка

спагети – 100 г

гуанчале – 100 г

Начин на приготвяне

Започнете като сложите тенджера с вода на котлона на максимална температура. Когато заври, добавете сол, разбъркайте водата, за да поеме солта и добавете спагетите и ги варете 9-10 мин.

През това време, запържете гуанчалето на тиган с малко зехтин на ниска температура и го бъркайте постоянно, за да стане хрупкаво.

Когато вече е готово, изкарайте го на хартия да се отцеди и го оставете на нея. Сега в тигана, в който сте го пържили, трябва да е останало доста мазнина, добавете към нея, един черпак вода и я оставете така, понеже ще ни трябва за соса.

Сега вземете една метална купа и сложете в нея 2 жълтъка, настъргания пармезан, черен пипер и водата от тигана.

Сега сложете купата върху врящата вода със спагетите и бъркайте, докато не стане гъст сос, много е важно водата да не кипи, а да е умерена.

Вече имате готовия сос за спагети. Когато се сварят спагетите, минете ги през тигана да оберат мазнината, която е остана от гуанчалето и добавете малко вода.

След това ги изсипете при соса и разбъркайте добре. Ако са сухи, добавете малко от водата, в която се е варила пастата и пак разбъркайте добре.

Сега вземете една по-дълбока чиния и с помощта на черпак и щипка, навийте спагетите и ги сложете в чинията.

Нарежете гуанчалето на ситно и го сложете върху пастата, може да настържете и малко пармезан отгоре./gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *