Спагети Карбонара с оригинален бял сос от яйца, бекон, пармезан и сметана

ПРОДУКТИ:

за 4 порции
1/2 кг спагети
100 г бекон
2 скилидки чесън
4 с.л. зехтин
За соса:
4 яйца
1 с.л. пармезан
4 с.л. сметана

РЕЦЕПТА:

Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.

Беконът (100 г) се нарязва на малки парчета и се за запържва в зехтин (4 с.л.) за няколко минути. Добавя се и счукан на ситно чесън (2 скилидки). След това се добавя пастата и се готви за 3-4 минути докато се затопли повторно.

От яйцата (4 бр), сиренето (1 с.л.) и сметаната (4 с.л.) се прави еднородна смес. Овкусява се със сол и пипер. С тази смес се заливат запържените паста и бекон, разбъркват се и се отстраняват от котлона, така че яйцата да не се втвърдят. Оставя се да престои за няколко минути.

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

30 минути



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *