Спагети Карбонара

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • спагети – 300 г
  • лук – 1 глава, малка
  • бекон – 150 г, нарязан на кубчета
  • олио – 1 с.л. или зехтин
  • яйца – 2 жълтъка
  • сметана – 100 мл. течна за готвене
  • пармезан – 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек – сух, за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара, поръсени с малко пресен босилек.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *