НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- спагети – 400 г
- сметана – 300 мл течна
- яйца – 2 бр. само жълтъците
- скариди – 400 г
- чесън – 4 скилидки
- зехтин – 2 с.л.
- магданоз – 2 стръка
- черен пипер
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете талятелите във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това ги изплакнете и ги отцедете.
Сложете скаридите във вряща подсолена вода за няколко минути, докато порозовеят. След това ги отцедете и ги обелете.
В дълбок тиган или тенджера сложете накълцаният чесън и добавете малко зехтин. Гответе, докато чесънът омекне.
След това към тях прибавете спагетите, течната сметана и разбитите жълтъци. Ястието се бърка, докато сметаната се сгъсти. Накрая посолете и поръсете с черен пипер. Прибавят се скаридите и разбъркайте.
Пастата се разбърква и сервира гореща. По желание се поднася с връхчета свеж магданоз.
loading...