Продукти
1 глава лук,
3-4 скилидки чесън,
2 бр. червени чушки,
1 буркан стерилизирани домати,
100 гр. луканков салам,
50 гр. обезкостени маслини,
зехтин, червен пипер,
майорана, черен пипер, босилек,
500 пилешко филе,
500 гр. спагети
Начин на приготвяне
Приготвяне: Пилешкото месо се нарязва на жулиени и се запържва в малко зехтин. След това добавете нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавете и чушките (също нарязани на жулиени), гответе още няколко минути, добавете салама, доматите (обелени и пасирани заедно с водата) и подправките. Разбъркайте добре и захлупете с капак да се задушава. След като соса се сгъсти, добавете нарязаните маслини и свалете от огъня. Спагетите се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се поръсват със зехтин. Разбъркват се добре. В подходяща чиния сложете от спагетите, направете кладенче в средата и там сипете от вкусния сос.