Спагети с кайма и патладжани

Тези спагети с домати, патладжани и кайма са ароматни, вкусни и лесни за приготвяне.

Необходими продукти за спагетите с кайма и патладжани

4-5 супени лъжици зехтин

1 глава лук, наситнена

1 патладжан, нарязан на кубчета

3 скилидки чесън, счукани

600 г телешка кайма

1 супена лъжица доматено пюре

сол на вкус

черен пипер на вкус

1-2 чаени лъжички червен пипер

1 консерва (400 г) нарязани домати

вода

250 г спагети

Начин на приготвяне:

В голям тиган загрейте 2 супени лъжици зехтин, добавете наситнения лук и задушете за 4-5 минути. Сложете патладжана и гответе на среден огън, като разбърквате често до златисто, около 12 минути. Добавете зехтин според нуждите.

Когато патладжанът стане златист, сложете пресован чесън и гответе за 1 минута. Преместете патладжанената смес отстрани на тигана, като направите място за месото.

Добавете телешката кайма и гответе на силен огън, като я раздробявате, докато спре да порозовява, около 5-6 минути. Прибавете подправките, доматите и разбъркайте. Напълнете вода в консервата от домати и я изсипете в тигана. Разбъркайте добре, след което оставете да заври на силен огън. Когато заври, намалете котлона и варете 15-20 минути.

Междувременно направете пастата: напълнете голяма тенджера с вода, добавете 1 супена лъжица сол и оставете да заври. Когато заври, сложете спагетите и гответе според указанията на опаковката. Запазете 1 чаша вода от сварената паста за по-късно.

Отцедете спагетите и добавете месния сос заедно със заделената чаша вода от пастата. Гответе 1-2 минути и сервирайте.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *