Спагети с миди и песто

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА 4 ПОРЦИИ
  • миди – 500 г замразени (ядки)
  • доматена паста – 1 к.ч.
  • паста – 350 г спагети
  • магданоз – пресен
  • маслини
  • песто – 2 – 3 ч.л.
  • чесън – 5 – 6 скилидки
  • бяло вино – 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сваряваме пастата в подсолена вода.

Запържваме чесъна в малко мазнина. Добавяме мидите и бялото вино. Размиваме доматената паста с малко вода и добавяме към мидите.

Прибавяме и маслините и пестото. Оставяме да къкри, докато сосът се сгъсти. Подправяме на вкус.

Изцеждаме спагетите и ги добавяме към соса. Оставяме още за маскимум 2-3 минути на котлона и отстраняваме.

При сервиране поднасяме пастата, като поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Спагетите с миди и песто са готови.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *