Продукти
Спанак – 600 гр.
Пресен лук – 1 гл.
Моркови – 2 бр.
Зелен чесън – 2-3 стръка
Зеленчуков бульон -1 л.
Вода – 1 л.
Фиде – 100 гр.
Кисело мляко – 4 суп. лъж.
Яйца – 2 бр.
Сол
Олио
Червен пипер
Черен пипер
Риган
Начин на приготвяне
Запържваме морковите, чесъна и лук в загрято олио.
Посоляваме. Пържим 10 мин.
Добавяме спанака. Задушаваме за 10 мин.
След това доливаме бульона и водата.
Оставяме супата да заври и добавяме фидето.
Овкусяваме с риган, черен и червен пипер.
Варим 15 мин.
През това време приготвяме заливката. В една купа разбиваме и осоляваме 2 сурови яйца и 4 супени лъжици кисело мляко, докато получим еднородна смес.
Когато супата се поохлади, добавяме застройката, като в същото време разбъркваме.
loading...