Спаначена торта с ягоди и боровинки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца – 4 бр.
спанак – 250 г
брашно – 2 ч.ч.
олио – 1 ч.ч.
захар – 1 ч.ч.
бакпулвер – 1 п.
ванилия – 2 п.
ЗА КРЕМА
сладкарска сметана – 300 г
крема сирене – 200 г
ЗА ЯГОДОВ СЛОЙ
ягоди – 300 г
захар – 1/2 ч.ч.
желатин – 2 п.
ЗА ГАРНИРАНЕ
ягоди
боровинки
мента – свежа

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте и почистете спанака. Сложете го в блендер и го пасирайте заедно с олиото.

Разбийте яйцата със захарта. Смесете яйчената и спаначената смес.

Пресейте брашното заедно с бакпулвера.

Добавете го към течните съставки за спаначената торта и разбъркайте до хомогенност. Прибавете ванилията.

Разделете сместа на две части и изпечете в тава с размер 22 см., като предварително застелете дъното с хартия за печене.

Печете на 180 °C, като междувременно проверите готовността с дървена клечка.

Пасирайте ягодите заедно със захарта.

Разтворете желатина по указания на пакета начин и го добавете към ягодовата каша.

Изсипете в тава с по-малък диаметър и поставете в хладилник до желирането на ягодовата смес.

Разбийте сметаната на гъст крем, добавете и крема сиренето. Разбийте до хомогенност.

Сглобете сметановата торта, като намажете основният блат със сметаноия крем.

Изрежете втория блат с диаметър колкото ягодовият блат.

Върху основният блат поставете внимателно ягодовия.

Сложете малкия спаначен блат и намажете отново с крем.

Сложете празничната торта в хладилник за около 2-3 часа.

Преди поднасяне гарнирайте саначена торта с ягоди и боровинки с ягоди, боровинки и свежа мента.

Да ви е сладко с тази специална торта.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *